Representasjon

Representasjon er viktig.

Representasjon er avgjørende!

Jeg har visst lenge at dette gjelder for meg, og det ble så utrolig konkret når jeg kom over twitter posten fra Gabby Sidibe.

Gabourey Sidibe er en rå skuespiller, hun har hovedrollen i filmen Precious, jeg har sett henne i American Horror Story, og hun har skapt masse snakkis med en HOT scene i serien Empire.

Hun har den siste tiden medvirket i en kampanje lansert av den amerikanske plussize kleskjeden Lane Bryant, og la ut denne twitter meldingen:

Kan vi bare ta innover oss hvor jævla aktuelt dette er?!?!?

Hvor viktig dette er!

Hvor sinnsykt babe Gabby Sidibe er!

Og så utrolig bra at dette blir satt på dagsorden!

…..Bruk gjerne et minutt…Let it sink in…

….. I.M.P.O.R.T.A.N.T   S.H.I.T……

Jeg bruker ordet ”representasjon” og med det mener jeg at det er viktig at mangfold blir representert. Representert i filmer, reklamer og sosiale medier, mote, blant annet.

Mangfold vil si forskjellige kropper, høyde, størrelse, farge, etnisitet, former, fasonger. Det inkluderer også forskjellige utrykk, gjennom stil, klær, væremåte osv.

ALLE!

Sånn er det ikke i dag. Fåtallet av oss føler at vi kan kjenne oss igjen i det vi ser rundt oss av reklameplakater og lignende. Jeg gjør ikke det, og det skal jeg skrive mer om!

Men, folkens, however awesome: Husk at dette er reklame.

Reklame er aktuelt, reklame har makt, reklame bidrar til å forme verden rundt oss, reklame gjenspeiler trender i samfunnet.

Men, HUSK, det er reklame! Og reklamens første prioritet vil alltid være å selge.

That being said, så gjør Lane Bryant en sykt bra jobb for kroppspositivitet med denne kampanjen. Og jeg digger ca alle reklame videoene de har. Kampanjen heter This Body og i tillegg til Gabby Sidibe er blant annet Danielle Brookes og Ashley Graham med.

And they are fierce!!

2 kommentarer om “Representasjon

 1. Awesoooome! Venta på innlegg lenge nå… tenkte eg bare sko si det at venninnå mi blei plukka ut som ambassadør for change! Fekk sponsa ei weekend i oslo på hotell, fekk sminke og mat og de filma og styrte på. Forrige kampanje va med bloggerar, der alle va basically like og eg fatta ikkje meiningå med kampanjen. Liksom… jaokei, alle slite med kroppen sin, men 5-6 ok bra tynne kvinner med god klesstil etc som seie at nå e det påtide å ta tilbake kroppen… THIS TIME så va det 5-6 jenter i alle aldre i alle størrelser! Venninnå mi e halvt filipinsk og for henna va det ein ææære å få komma med, tror det e noe av det størsta hu har fått opplevd, i ein alder av 22. Glede meg veldig til de poste kampanjen.

  Likt av 1 person

  • Haha takk! Ja det va på tide nå!
   Så utrolig kjekt!! Heilt enig med deg, den forrige kampanjen va piss! Håpe de har klart å representere et større spekter denne gangen. Så utrolig kjekt for veninnå di! Glede meg og veldig te å se an! Syns og det e utrolig bra at Change fikk tilbakemeldinger på den forrige kampanjen sin at det ikkje va bra nok, gotta walk the walk!
   Ska totally skrive mer om dette!
   ❤ ❤ ❤

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s