Representasjon: Felicity Hayward og strekkmerker

Felicity Hayward. Modell. Plus modell.

”The perfect body doesn’t exist because not two humans on this planet are the same. So you have to aspire to be the best version of yourself, not someone else”

Felicity Hayward, I am a fan! Har vært fan lenge, av stilen og attituden. Men denne videoen altså! Så utrolig fan av denne dama og disse ordene!

Felicity Hayward prater om hvordan det oppleves for henne når hun forteller folk at hun jobber som modell. Plus modell.
(Dette er viktig, fordi det sier noe om hvordan menneskers reaksjoner formidler hvilke verdier og holdninger samfunnet vårt fortsatt strever med. Og hvorfor tjukke/curvy mennesker fortsatt opplever mye dritt på det jevne)
Hun fortsetter med å prate om strekkmerker. Strekkmerker som kom da hun gikk opp i vekt i ungdomsårene.

”I didn’t visually see, as a child, I didn’t see any stretch marks on anyone. On any models, any musicians, anything like that. So for me at that age I was confused at why I had them.”

Å bare se strekkmerker på gravide, og å bare høre om strekkmerker i forbindelse med graviditet, det kan jeg relatere til. Røde streker som krøp sakte men sikkert oppover den kritthvite huden min. Det var lite jeg kunne gjøre med det, og det var sårt fordi jeg trodde lenge jeg var den eneste.

Jeg tror vi vet det når vi ser rundt oss at dette er enda en måte vi blir påvirket av manglende representasjon. I dette tilfelle både manglende og misvisende representasjon. Retusjering og redigering til det ekstreme, og argumentet for at ”det er jo bare reklame” ”alle vet jo at det ikke er på ekte!” gikk ut døra for lenge siden. STFU! Det har en effekt, en knusende effekt på den kollektive selvfølelsen!

Nå er det vår og nå kommer feriereklamene, badetøys reklamene, solkremreklamene og resten av de visuelle forestillingene av kropper som ikke har strekkmerker. Ingen, verken røde eller falmede arr over mage og lår. Ingen cellulitter. Og i år igjen vil alt for mange kropper irritere seg over strekkmerkene sine, og alt for mange jenter vil ønske å gjemme seg bort. I år igjen vil noen tro at det er noe galt med dem fordi strekkmerker ikke finnes i det offentlige medieskapte bildet av skjønnhet.

Fuck this shit! Jeg står her borte med den perfekte kroppen min og hater på retusjert reklame. Woop!

 

 

”In my opinion, I feel me sticking by me, being me, dressing the way I want to dress, will pay off. And if it doesen’t pay off financially its going to pay off emotionally.”

 

 

 

Felicity Hayward ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s